štvrtok 7. septembra 2017

Tekvičková pomazánka podľa www.tinkinerecepty.sk


Suroviny: 
2kg cukety alebo tekvice
3 červené cibule
3 strúčiky cesnaku
2 baranie rohy
50g trstinového cukru
0,5 dcl oleja
30g himalajskej soli
2 polievkové lyžice dijonskej horčice
0,5 dcl octu
mleté čierne korenie

Postup:
Cuketu očistíme a nastrúhame na hrubšie slzičky, vložíme do hrnca a pridáme nakrájanú cibuľu, baranie rohy, nasekaný cesnak, cukor, soľ, mleté čierne korenie a olej. Varíme na miernom plameni, občas premiešame aby nám cuketa neprihorela. Neskôr cca po hodine až sa nám vyvarila väčšia časť vody odstavíme a pridame ocot s horčicou a poriadne premiešame.



Hotovú pomazánku plníme do čistých fliaš cca 3dcl a poriadne uzavrieme.



 Sterilizujeme v rúre v hlbšom plechu podliate vodou 20 minút na 180st.
Viečka by malo počas ohrievania vyduť a následne počas chladnutia stiahnuť späť.

www.tinkinerecepty.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.